Gentiaan 1a
8271 DS IJsselmuiden
tel  038 - 33 33 353
fax 038 - 33 33 352
info@dewildearchitecten.nl
Startpagina Buroprofiel Portfolio Diensten Downloads Publicaties Links
Copyright © Alle rechten voorbehouden aan De Wilde Architecten bna.   Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid
Arc
De Wilde
 bna
Nieuws berichten
Informatie aanvraag
Route
3D Virtueel
BIM-IFC
Passiefhuis
Bouwers-Archiplus
Bouwers-Archiplus
Stage Afstuderen
Opdrachtgevers

Het bureau

 

De Wilde Architecten is in 1992 van start gegaan als Bouwkundig ontwerp bureau H. De Wilde b. v. gevestigd aan de Karpersteeg te Kampen. Na het voltooien van de studie bouwkunde, architectuur in Delft is het bureau verder gegaan als De Wilde Architecten. In de hierop volgende periode zijn de werkzaamheden verder uitgebreid en was Henk de Wilde als gastdocent verbonden aan de opleiding bouwkunde van de Hogeschool Windesheim. Tevens worden er gastcolleges verzorgd voor het Deltion college in Zwolle.

 

Vanaf de start van het bureau wordt er gewerkt aan een breed scala aan opdrachten. Dit heeft geresulteerd in de bouw van een dierenkliniek, winkels, kantoren, bedrijfsgebouwen, een scheepswerf, scholen, particuliere woningen en project woningen.

Enkele hoogtepunten zijn de realisatie van Piet Brouwer Installatietechniek, Breman Centrale Diensten, De Johannes Calvijn school, woonhuis R. Baars, woonhuis Kremer en de verbouw van het politiebureau in Urk.

Sinds het jaar 2000 zijn we gevestigd aan de Gentiaan in IJsselmuiden. Daar zijn we gestart met het uitbouwen van het bureau. Na een heroriëntatie in 2005 is besloten om weer inhoud te gaan geven aan de ecologische benadering van het architectuur vak.

 

Doelstellingen

Artistiek: De artistieke doelstelling van ons bureau is het kritisch volgen van de huidige architectuur ontwikkeling. We ontwerpen zonder ons te conformeren aan stijl of dogma’s. Afhankelijk van uw soort opdracht wordt een concept ontwikkeld waarbij ruimtelijkheid en beleving van ruimte en materiaal centraal staan. Wij staan voor architectuur waarin een synthese wordt bereikt tussen omgeving, ruimte, materiaal, detail, sfeer, uitvoerbaarheid en budget.  

 

Milieu: In het ontwerpproces wordt gestreefd naar een integrale aanpak. Hierbij is integraal keten beheer (het sluiten van kringlopen) het uitgangspunt. Bewustwording en bewustzijn wordt als integraal onderdeel van het ontwerpproces gezien.

 

Proces: Procesmatig is de integrale aanpak met de verschillende marktpartijen een hoofddoel. Hierbij wordt het door ons gehanteerde BIM (Building Information Model), IFC en IFD gezien als de meest bruikbare instrumenten.

 

Innovatie: Vanaf de start van het bureau is innovatie een speerpunt geweest. Elk project wordt opgezet door middel van een BIM. Vanaf 2008 wordt er gewerkt aan het uitwisselen van IFC bestanden. Tevens wordt onderzoek gedaan naar het inzetten van geautomatiseerde uitwisseling van bestanden via IFC en IFD.

 

Portefeuille

De opdracht portefeuille bestaat uit particuliere woningbouw (30%), project woningbouw (15%), kantoren en bedrijf huisvesting (30%), onderwijsinstelling (10%), interieur en overig (15%).

 

Samenwerking

Op projectbasis wordt samengewerkt met interieur ontwerpers, tuinarchitecten (waaronder Robert Broekema), technisch adviseurs en adviesbureaus voor energie.

 

Medewerkers

 

Henk de Wilde

Architect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arend Meuleman

Bouwkundig medewerker